Klicka på ikonen bredvid någon av nedanstående tjänster för att läsa mer.
Fil
Produktblad
Arbetsförmågeutredning (AFU)
I en arbetsförmågeutredning bedöms en medarbetares arbetsförmåga i sitt ordinarie arbete. Utredning görs i de fall då arbetsförmågan är oklar. Syftet är att förse arbetsgivaren med en samlad bedömning av arbetsförmågan, som gör det möjligt att fatta beslut om vilken åtgärd som är mest lämplig.
Arbetslivsundersökning (ALU)
Undersöka medarbetarens hälsostatus och identifiera riskfaktorer i arbetslivet för att förebygga framtida ohälsa. Genom att uppmärksamma tidiga tecken på ohälsa kan individen motiveras till ökat egenansvar för hälsa och livsstil. Om riskfaktorer i arbetslivet framkommer kan dessa belysas och förbättringar genomföras på arbetsplatsen.
Förstadagsintyg
Att stötta både arbetsgivare och medarbetare i att minska upprepad korttidsfrånvaro.
Hälsoprofilbedömning (HPB)
Livsstilen är avgörande för människors hälsa. Hälsoprofil är Sveriges ledande tjänst för strategiskt hälsoarbete på arbetsplatsen. Målet är att motivera medarbetare till livsstilsförändring och kunna se förändringar på gruppnivå.
Individuell hälsoundersökning
Att undersöka det allmänna hälsoläget och upptäcka eventuella riskfaktorer och tidiga tecken på sjukdom. Att förebygga framtida ohälsa genom att motivera individen till ökat egenansvar för hälsa och livsstil.
Krav- Och Funktionsschema (KOF)
Krav- och Funktionsschema, KOF, är en metod för samverkan kring en medarbetares arbetsförmåga och utgår från ett möte mellan medarbetaren och närmaste chef.
Nyanställningsundersökning
Hälsa är en viktig aspekt vid nyrekrytering av medarbetare oavsett arbetsuppgifter. Att genomföra en arbetsmedicinsk bedömning som kartlägger de faktorer som innebär risk för ohälsa vid ett visst arbete är viktigt vid den samlade bedömningen av en sökande till en tjänst. Undersökningen baseras på den nya medarbetarens arbetsuppgifter.
Kognitiv undersökning vid hälsokontroll
Kognition handlar om de processer i hjärnan som vi behöver för att fungera i vardagen. Exempel på kognitiva funktioner är minne, att tala och förstå språk, förmågan att planera, samt att styra och behålla uppmärksamheten på en viss uppgift. Vår kognition är relativt stabil men förändras långsamt i takt med ålder. Snabbare förändringar kan dock ske till följd av exempelvis psykisk ohälsa eller olika sjukdomar.
Organisation och Ledarskap
Vi är specialiserade på att leda processer som omsätter teoretisk kunskap, visioner och idéer till konkreta beteenden som håller över tid. Vårt arbete utgår från den senaste forskningen om mänskligt beteende, effektivt ledarskap, grupper och organisationer.
Psykologkontakt
Precis som i livet i stort har medarbetare olika förutsättningar att klara av sitt uppdrag. För att alla ska få samma möjligheter att lyckas i sitt arbete finns det ibland behov att utveckla nya strategier och färdigheter. Vi erbjuder bedömning och behandling vid både rehabilitering och hälsofrämjande arbete, samt handledning för enskilda medarbetare.
Psykologernas utbildningar, lista
Våra psykologer utbildar inom arbetsmiljö, hälsa, organisation och ledarskap. Nedan återfinns exempel på områden för utbildningar. Varje utbildningsuppdrag inleds med en uppdragsdialog med dig som kund, där förväntningar tydliggörs och syfte och mål definieras. Därefter skräddarsyr vi ett upplägg som passar just er. Målet med varje utbildning är att den ska ge nya kunskaper och färdigheter som leder till utveckling. Därför arbetar vi med olika strategier och verktyg för att överföra ny kunskap till konkreta färdigheter som gör skillnad.
Utbildning: Ergonomi
Antalet arbetsskador ökar från år till år i Sverige. Sjukskrivningar för belastningsrelaterade besvär är fortsatt hög, både hos kvinnor och män. En del i detta kan vara bristande kunskap i ergonomi. Ergonomi är ”samspel mellan människa och arbetsmiljö”. Kursen genomförs med fördel ute på företag och då med bilder och exempel från den egna arbetsplatsen.
Utbildning: Härdplast
De som i arbetet exponeras för allergiframkallande ämnen måste enligt AFS 2011:19, kemiska arbetsmiljörisker §37 a-g genomgå en utbildning. Utbildningen är giltig i fem år. Den lagstadgade utbildningen går igenom de risker som arbetet innebär och vilka skyddsåtgärder som kan behöva vidtas för att arbetet skall kunna utföras på ett säkert sätt.
Utbildning: Skrivbordsergonomi
Det är inte alltid enkelt att veta hur en stol skall vara inställd eller vilka höjder skärmar och skrivbord skall vara i, och om man ska sitta eller stå. I denna utbildning får du svaren. Utbildningen tar avstamp i AFS 2012:2 Belastningsergonomi, AFS 2020:1 Arbetsplatsens utformning samt senaste forskningen kring kontorsarbete i allmänhet och skrivbordsarbete i synnerhet. Utbildningen genomförs med fördel ute på företag eller organisation och kan kombineras med individuell genomgång av specifika arbetsplatser efter föreläsningen.
Funktionsbedömning hos sjukgymnast
Syftet med funktionsbedömning är att konstatera brister i den anställdes funktioner i kroppsliga avseenden och målet är att utforma ett individuellt träningsprogram eller behandling som den anställde kan följa hemma, eller på gym för fortsatt träning.
Provtagning alkohol och droger
Att säkerställa att medarbetarna inte är påverkade av alkohol eller droger på arbetet.
Utbildning: Hjärt- och lungräddning, utbildning i vuxen-HLR med hjärtstartare
Hjärtstopp leder obehandlat alltid till döden. Syftet med HLR-utbildningen är att ge kunskap för att snabbt och effektivt kunna ingripa och rädda livet på en person. Målet är att alla ska lära sig HLR och öka tryggheten både på arbetsplatsen och i hemmet. Våra instruktörer är utbildade enligt HLR-rådets riktlinjer.